بررسی اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 هجری قمری 245ص
قیمت : 15000 تومان
,چکیده و
,مقدمه ك
,هدف از پژوهش م
,
,فصل اول: کلیات
,معرفي منابع 2
,
,فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه 10
,1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه 12
,زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری 14
,فایدههای ظاهری و باطنی کم خوری 19
,2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه 20
,الف) آداب غذا خوردن 21
,ب) آداب سفره 24
,3- آداب آشامیدن 25
,- آب 25
,- شیر 26
,- عسل 27
,- سرکه 27
, آداب آشامیدنیها از نظر معصومین علیهم السلام 28
,4- غذاها و آشامیدنی های حرام 29
,از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار میگیرد 31
,الف- خمر32
,خمرازدیدگاه آیات و روایات 33
,انواع خمر و حکم آنها 37
,ب- خون 38
,ج- گوشتهای حلال و حرام 38
,خوردن محرمات در وقت اضطرار 40
,
,فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
,1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام 43
,2- محصولات 46
,3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان 55
,شکل بازارها 66
,نقش زنان در بازارها 67
,4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام 68
,5- جشن ها 80
,جشنهای دینی اسلامی 80
,جشن های محلی 84
,
,فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
,1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی 93
,آداب المائده،آداب سفره 108
,2-شرابخانه ها 117
,شربت خانه(خزانةالشراب) 120
,شرابکده ها 123
,3- مجالس شراب 126
,استعمال حشیش 135
,تریاک 136
,
,فصل پنجم: تغذيه در عصر عباسي
,ادویه و خوشبوکننده ها 138
,اجزای خوشبوکننده 140
,ظروف و وسایل آشپزخانه 141
,غذای اعراب 154
,خوراکهای گوشتی 156
,ماهی و خوراکهای آن 163
,خوراکهای گیاهی 165
,خوراک تنگدستان 170
,خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان 174
,از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد 175
,روغن وپیه 176
,نان 177
,برنج 182
,مشاغل مربوط به اغذیه 184
,بهای خوراکی 185
,قیمتها در زمانهای عادی 187
,بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی 188
,کارکنان آشپزخانه 193
,هزینه آشپزخانه سلطنتی 194
,نوشیدنیها در این دوره 198
,نوشیدنیهای حلال و حرام 199
,شیر و محصولات آن 202
,آب 204
,شیرینیها و حلویات 205
,مواد شیرینکننده 208
,نقل 210
,ترشیها و چاشنیها 211
,میوه 212
,زمانبندی غذاها 216
,پرهیز و علوم غذایی 217
,نگاهداری و حفاظت 220
,سوخت 223
,نتیجهگیری 225
,فهرست منابع 227
,چکیده انگلیسی 239
نظرات شما عزیزان: